Off-white

We nemen een kijkje achter de schermen bij een van de meest invloedrijke merken op dit moment, OFF-WHITE.

"Do You Cheer"

Dat is de titel van de pre Fall/Winter collectie van Off-White, geshoot in een sportclub in Parijs. Voor deze collectie haalde Abloh inspiratie uit zijn eigen middelbare schoolervaring. Hij vond oude notitieboekjes vol schetsen en terugroepingen die zich nooit in een kliek hadden geborgen ('Ik kon vrij aan elke lunchtafel zitten'). Tegenwoordig behoort Off-White tot de meest invloedrijke merken van de industrie: tieners willen damesachtige tassen en boomers tonen hun relevantie in luxe streetwear. Abloh, die geen tekort heeft aan andere verplichtingen, bleef in een vertrouwde zone, itereerde net genoeg om een ​​bepaalde mate van actuele belangstelling te behouden.

Shop the look: Blauwe trui 

Shop the look: Cowboy laarzen

Shop the look: Zwart pak

Shop the look: Grijze trui | Geplooid rokje

TREND: NEON ON MY MIND

Een nieuw modeseizoen geeft ons heel veel goede redenen om flink aan het shoppen te slaan. Maar het kan ook de nodige vragen oproepen. En dat snappen we maar al te goed! Want als je leest dat neon één van dé trendkleuren van aankomende lente en zomer is dan gaan de alarmbellen automatisch rinkelen. Want, hoe combineer je de neon trend? Al die felle kleuren, al die combinaties….

Knallende neon leent zich perfect voor details. Zo zit je bijvoorbeeld met een accessoire, waarin een neon accent is verwerkt, altijd goed. Maar je kunt ook zeker voor een kledingstuk gaan. Kies bijvoorbeeld een T-shirt van Dsquared2 of Dolce & Gabbana of denk aan een blouse van Nude.

Om de neon trend wat stijlvoller te maken dan deze op het eerste gezicht lijkt, is het van belang dat je de items combineert met natuurtinten zoals bijvoorbeeld beige of créme. En in combinatie met je favoriete jeans is neon eigenlijk altijd goed. Bijna alle modehuizen doet vanaf dit seizoen met neontrend mee en eigenlijk is er dus geen ontkomen meer aan….

Niet zo’n durfal? Laat je dan inspireren door deze geselecteerde items en wie weet zit er voor jou de perfecte neon outfit tussen. 

//HEREN\\

 

DSQUARED2 SHIRT:
Een wit T-shirt is altijd een fijne basis,
maar met deze ben je ook nog eens super trendy!

VALENTINO SNEAKERS:
Dit is het perfecte voorbeeld als we het hebben over details.
Deze all-over zwarte sneakers hebben kleine neon details
waardoor ze makkelijk te combineren zijn onder elke outfit.
 

DSQUARED2 RIEM:
Dit is echt een MUST-HAVE, hiermee kun je
echt elke outfit neon-proof maken.
TIP: Ontdek ook onze neon riemen van Off-White!

 

 //DAMES\\

DSQUARED2 SCHOENEN:
Ook deze high-heels passen door de kleurencombi
perfect in dit rijtje. Deze staan bijvoorbeeld prachtig onder
een simpele little black dress, of een stoere outfit met een jeans.

DSQUARED2 TAS:
Deze tas is door het simpele model en
het kleine neon accent een topper.
Zo kun je
deze tas gebruiken voor zowel een stoere
als een chique look. 

 NUDE TOP:
Een neon groene blouse, klinkt als een uitdaging!
Maar met een mooie simpele jeans
of pantalon is dit een super fijne basic. 

 

 


How to wear: Off-White

Het valt ook niet mee tegenwoordig om alles te weten. Zeker niet op het gebied van mode. Tegenwoordig moet je vaak een fashionista zijn om te weten hoe je iets moet dragen of hoe een designer zijn items heeft bedoeld. Gelukkig geven wij je bij Artishock raad en adviseren wij je “Hoe heurt ’t eigenlijk”!?

Justin Bieber werd laatst in de Verenigde Staten nog door een politieagent staande gehouden omdat deze agent dacht dat hij de schoenen die hij aan had gestolen had. Waarom? Volgens de agent in kwestie wekte Bieber argwaan omdat er nog een security label aan zijn schoen zat. Justin droeg een paar Off-White schoenen en had het rode label aan zijn schoenen laten zitten. Gevalletje modeclash of modeflater?

Off-White staat erom bekend om dingen anders te doen en wij bij Artishock weten dat maar al te goed! We zijn even voor je op onderzoek uit gegaan en bieden je hieronder het antwoord op je twee vaak gestelde Off-White vragen!

How to: Labels laten hangen of niet?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: NIET LATEN HANGEN! We vonden op de officiële Vimeo pagina een filmpje van Off-White dat wel erg duidelijk is…. Het label en de zip-ties haal je van je kleding af! Ze zijn bedoeld om te dragen en niet om door te verkopen! Het draagt nou ook niet heel erg makkelijk kunnen we je vertellen! Waarom zitten er dan überhaupt zip-ties aan de kledingstukken? Dit heeft vermoedelijk te maken met Virgil’s achtergrond als architect. Met dit statement heeft hij de industriële zip-tie opnieuw willen contextualiseren in de modewereld met een knipoog naar zijn carrière traject.

 

How to: Hoe draag ik de Industrial belt riem?
Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, zo ook meerdere manieren om de industrial belt te dragen. Gelukkig geeft Off-White je advies! Volg de video instructies om je perfecte look te creëren.

 

 

 

Zo, nu ben je helemaal Off-White proof. Tijd om te shoppen….!